Malzemeler
3 orta boy patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Patatesleri küp küp doğrayın.Kısa bir süre tuzlu suda bekletin.
Patateslerin suyunu süzün. Sonra da kağıt havluyla kurulayın.
Yarım çay bardağı sıvı yağı tavada kızdırın. Patatesleri ekleyip kızartın.
Kızarttığınız patatesleri çıkarıp tavada kalan yağı başka yere boşaltın.
Yumurtaları bir kaseye kırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Tel çırpıcı ile çırpın.
Patatesleri tekrar tavaya alıp yumurtaları üzerine dökün.
Yumurtalar sıvılığını kaybedene kadar pişirin.
Ters çevirip servis yapın.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yaparak bize yardımcı olursanız çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler