Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Kasım 11, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Organik Ayva Reçeli Yapımı

Bahçemizden gelen ayvalar yiyerek bitecek gibi değil. O yüzden ayvaların bir kısımını reçel yapmaya karar verdim. Fotoğraftaki ayvaların hepsini yapmadım. yaklaşık 15 tane kullandım. Ayvaların tüylerini temizleyip yıkayalım. Ayvalar ilaçsız olduğu için kabuklarını soymadan rendeledim. Her rendelediğimi kararmadan 2 litre suyun içine attım. Ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynattım. Daha sonra 3 su bardağı şeker ekledim. Ayırdığım çekirdekleri bir bez içine koyup ağzını bağlayıp tencerenin içine attım. Çekirdeklerin bir kısmını cilt lekelerine ayva çekirdeği jeli için ayırdım. Pişmeden önce ayvaların rengi hafif kahve gibiydi. Kaynadıkça rengi fotoğraftaki gibi açıldı. İçine attığımız ayva çekirdekleri reçelin kıvamının koyulaşmasına yardımcı olacak. Reçel kıvamına gelince yarım limon sıktım. İçindeki ayva çekirdeklerini çıkardım. Sıcakken kavanozlara doldurdum. Afiyet olsun...