Merhaba bugün sizlere havuç tatlısı tarifini paylaşmak istiyorum. Havuç Tatlısı Malzemeleri 1 kilo rendelenmiş havuç 500 gr şeker 1 kg. ufalanmış bisküvi 2 limon suyu 500 gr çekilmiş fındık. Havuç Tatlısı Hazırlanışı 1. Havuç, bir tencerede pişinceye kadar kavrulur. 2. Sonra üzerine şeker ilâve edilir. 3. Suyunu verip çekinceye kadar, bir miktar daha kavrulur. 4. İçine ufalanmış bisküvi de atılır. 5. Ocağın altı söndürülüp karıştırılır. 6. Soğumadan düz ve yassı bir tepsiye konur. 7. Üzerine çekilmiş fındık içi serpiştirilir. 8. Soğuduktan sonra, kesilip parçalar hâlinde servis yapılır.
Faydalı Bilgiler Blogu