Tarçın Anavatanı Neresidir Ana vatanı Sri Lanka olan ağacın kabuğundan elde edilen tarçın, antik çağlardan beri pek çok medeniyet tarafından doğal ilâç olarak kullanılmıştır. Çay olarak içilebileceği gibi çeşitli yiyeceklerin üzerine serpilip yahut yenilerek de tüketilebilir. Kasları gevşetir. İdrar yolları enfeksiyonlarına iyi gelir. Kanserle savaşır. Eklem ağrılarında rahatlama sağlar. Hazmı kolaylaştırır. Sivilce ve siyah noktalarda etkilidir. Anne sütünü artırır. Manganez ve kalsiyum kaynağıdır. Kaşınmada etkilidir. Baş ağrısı ve migrende faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Diş ağrısı ve ağız kokusunu giderir. Kan şekerini düşürür. Kas ve eklem ağrılarını rahatlatır. Enfeksiyonlara iyi gelir. Kanı inceltir ve akışını hızlandırır. Beyin aktivitesini artırır. Solunum problemlerini tedavi eder. Kanamayı çabuk durdurur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Adet dönemini kolaylaştırır. Pıhtılaşmayı önleyici etkisi vardır. Doğal gıda koruyucusudur.
Faydalı Bilgiler Blogu