Türk Kahvesi (Click for English) Türkiye'de yetiştiğinden değil Türklerin keşfettiği pişirme tarzından dolayı bu adı almıştır. Özel bir pişirme yöntemi, geleneksel ve kültürel bir ikram tarzı, bol köpüğü, telvesi, kendine özgü bir aroması ve kokusu vardır. Keyif veren içecek anlamına gelir. Kahve Çekirdekleri Yapılan araştırmalara göre kahve 14. yy'da Etiyopya'nın (Habeşistan) Kaffa yöresinden Dünya'ya yayılmıştır. Kahvenin keşfedilmesi eğer doğruysa ilginç bir olaya dayanır. Kaldi isimli bir çoban, keçilerini otlatırken bu bitkiden yiyen keçilerin uyuşukluktan kurtulup daha bir canlandığını farkeder. Bu kez kendisi dener ve kahvenin kendisini daha dinç hissettirdiğini keşfeder ve kahve bu şekilde ortaya çıkar. Kahve önceleri çekirdekleri çiğnenen ve kırılıp yağ ile karıştırılıp yenilen bir bitkiydi. Arabistan'da kahve meyvesinin kaynatılmasıyla hazırlanan bu içecek Türklerin bulduğu pişirme yöntemi sayesinde kendine özgü tadına kavuşmuştur.
Faydalı Bilgiler Blogu