Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Aralık 6, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Elmalı Turta - Adım Adım Resimli Anlatım

Hamuru için ; 250 gr margarin 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 yumurta  5,5 yemek kaşığı şeker Aldığı kadar un İç Harcı için; 15-20 adet küçük boy elma 5,5 yemek kaşığı şeker (şekerin miktarı elmaların tadına göre değişebilir ) 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyelim. Yıkayıp blenderdan geçirelim.Tavaya alıp üzerine şekerini ve tarçınını ekleyip kısık ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurdan küçük bir parça üzeri için ayıralım. Margarin olarak bunu kullandım. Büyük olan hamuru tepsiye almadan önce tepsinin kenarları da dahil her tarafını iyice yağlayalım.  Hamuru tepsiye alıp elimizle tepsiye yayalım.     Elmalı harcı üzerine dökelim. Üzeri için ayırdığımız hamura biraz un ekleyip ufak parçalara ayıralım. Ayırdığımız parçalar birbirine yapışmasın d