Hamuru için ;
250 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
5,5 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç Harcı için;
15-20 adet küçük boy elma
5,5 yemek kaşığı şeker (şekerin miktarı elmaların tadına göre değişebilir )
1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyelim. Yıkayıp blenderdan geçirelim.Tavaya alıp üzerine şekerini ve tarçınını ekleyip kısık ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurdan küçük bir parça üzeri için ayıralım. Margarin olarak bunu kullandım.
Büyük olan hamuru tepsiye almadan önce tepsinin kenarları da dahil her tarafını iyice yağlayalım. Hamuru tepsiye alıp elimizle tepsiye yayalım.
Elmalı harcı üzerine dökelim.
Üzeri için ayırdığımız hamura biraz un ekleyip ufak parçalara ayıralım. Ayırdığımız parçalar birbirine yapışmasın diye tekrar unlayalım.
Parçaları iki elimizin arasına alıp iyice küçülene kadar ufalayalım.
Daha sonra elmalı harcın üzerine eşit şekilde yayalım. 160 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yaparak bize yardımcı olursanız çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler