MALZEMELER
-
4 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 125 gr margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamı alana kadar çırpalım.
Margarini bir kaba alıp eritelim.Şeker iyici eridikten sonra sütü,yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Karışım,iyice sıvı halini aldığında içine kakaoyu ekleyip çırpalım.Bu karışımdan bir su bardağı ayıralım.
Kalanın içine kabartma tozu ve unu katarak tekrar çırpalım.
Daha sonra yağlı kağıt yerleştirdiğimiz kelepçeli kalıbımıza boşaltalım.Orta ısılı fırında
yaklaşık yarım saat pişirelim. Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir bıçak batıralım.
Bıçak temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir.
Kekimizi kelepçesini çıkarıp servis tabağına ters çevirelim.
Henüz sıcakken ayırdığımız bir bardak sosu
kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletelim.
VİŞNELİ SOSU İÇİN:
-
500 gr vişne
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI:
Vişne sosu için, vişnelerin çekirdeklerini çıkarıyoruz.Vişneleri, suyu, toz şekeri ve nişastayı bir tencereye koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra kekimizin üzerine sürüyoruz.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yaparak bize yardımcı olursanız çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler