Temel Dikiş Teknikleri - Teyel Çeşitleri

Teyel: İki ya da daha fazla kumaş üzerine yapılan geçici birleştirme işlemine “teyel” denir. Genellikle parçaları esas dikime hazır...

mezura

Teyel: İki ya da daha fazla kumaş üzerine yapılan geçici birleştirme işlemine “teyel” denir. Genellikle parçaları esas dikime hazırlamak için ön dikiş olarak yapılan, kolayca sökülen bir dikiş türüdür.

Düz Teyel:

teyl çeşitleri


Uygulama
v  Teyellenecek kumaşı ütüleyin.
v  Teyellecek yeri iğneleyin.
v  Kumaşın rengine ve cinsine uygun teyel ipliği seçin
v  İpliğin ucunu düğümleyin.
v  İğneyi alttan kumaşa batırarak üste çıkarın.
v  Üstten ve alttan iğneyi eşit aralıklarla kumaşa batırıp çıkarın.
v  Bu işlemi seri şekilde tekrarlayın.
Öneriler
v  İğneleri işarete dikey şekilde batırın.
v  Teyel ipliğini kumaşın renginden faklı bir renk seçin.
v  Kumaşın kalınlığına uygun iğne seçin.
v  Kumaşın büzülmemesi için ipliği fazla çekmeyin.

Bol Teyel:

bol teğel




Giysilerdeki işaretleri, bir taraftan diğer bir tarafa geçirmede ya da giysiye prova sonrası karşılaştırma yapmada kullanılan bir dikiş çeşididir.
Uygulama
v  Düz teyeldeki gibi üstten ve alttan iğneyi eşit aralıklarla kumaşa batırıp, çıkarınız.
v  İğneyi çekerken en arkada kalan ipliği bol bırakınız
v  İpliğin yeterince bol kalmasını sağlayınız.



İşaret Teyeli:

teyel çeşitleri




Giysilerin ön, arka ve kol ortasını belirtmede kullanılan bir dikiş çeşididir.


Verev Teyeli:

verev teğeli






Etek ve kol boyu paylarını tutturmada, kumaşı dublelemede kullanılan bir dikiş çeşididir.

Z Teyeli:

z teğeli


Giysiye telalama işlemi yapılırken, ekstraforu tutturmada ya da yaka kaplama işleminde kullanılan bir dikiş çeşididir.

Hristo Teyeli:

hristo teyeli

Basit süslemelerde, etek kıvırma payı ve pantolon paçası baskısında kullanılan bir dikiş çeşididir.

COMMENTS

BLOGGER
Ad

Bilgisayar Oyunları,8,Bilim ve Teknoloji,20,Bitkiler Alemi,3,Biyografi,17,Bumerang,9,Can Simit,63,Coğrafya,4,Deneme Yazısı,1,Dikiş ve Nakış,10,Dil Öğrenimi,2,Edebiyat,21,ev,3,Fatih Karaali,3,Gezi & Travel,27,Hakan Sarıkaya,13,Hayvanlar Alemi,2,hobi | el işi | dekorasyon,4,Kara Kalem,16,Kitap İncelemesi,3,Magazin,2,Mehmet Çetin,35,Orçun Yiğit,8,Otomobil,23,örgü,5,pratik bilgiler,3,SAĞLIK,18,Sanat,1,Sinema,9,Şifalı Bitkiler,2,Şiir,1,Tarih,26,Tatlı Tarifleri,2,Yemek Tarıfleri,11,
ltr
item
Netten Yazar - Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen BLOGU: Temel Dikiş Teknikleri - Teyel Çeşitleri
Temel Dikiş Teknikleri - Teyel Çeşitleri
http://2.bp.blogspot.com/-hdm7jfJuQog/VELaxJ6Y6kI/AAAAAAAAAS8/HTL88t5ICWE/s1600/forumgazel_mezura5_zpsfc8c4845.png
http://2.bp.blogspot.com/-hdm7jfJuQog/VELaxJ6Y6kI/AAAAAAAAAS8/HTL88t5ICWE/s72-c/forumgazel_mezura5_zpsfc8c4845.png
Netten Yazar - Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen BLOGU
https://nettenyazar.blogspot.com/2014/10/temel-dikis-teknikleri.html
https://nettenyazar.blogspot.com/
https://nettenyazar.blogspot.com/
https://nettenyazar.blogspot.com/2014/10/temel-dikis-teknikleri.html
true
7376820228945006475
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy