13 Eylül 2015 Pazar



Lahanamızı ufak ufak doğruyoruz.


Doğradıktan sonra iyice yıkıyoruz. 



Ve kavanoza dolduruyoruz.



Üzerine turşu suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.Serin yerde bekletiyoruz.

Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır ?

1 litre suya 1 çay bardağı sirke ve 2.5 çorba kaşığı tuz ekleyip karıştıralım. Turşu suyun tuzunun eksik mi fazla mı olduğunu ölçmek için 1 yumurtayı suyun içine bırakıyoruz. Eğer yumurta suyun yüzüne çıkarsa turşu suyumuzun tuz oranı iyidir. Eğer yumurta suyun üzerine çıkmamışsa biraz daha tuz ekleyin.




1 hafta sonra turşumuz hazır.



Turşu suyu hazırlarken çektiğim videolara göz atabilirsiniz. Videolardaki ölçüler yukarıdaki ölçülerden farklı olabilir. Videolardaki ölçüleri, videoların açıklama kısmına ekledim.

 

LÜTFEN BU YAZIYI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞINIZ

Tepkiler:

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

GÖRÜNTÜLENME

E-MAIL ABONELİK

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

ÖZEL GÜNLERİNİZİ SÜSLEYİN... ZEDONNA.COM

ÖZEL GÜNLERİNİZİ SÜSLEYİN... ZEDONNA.COM
Çiçekli Taçlar, Nikah Şekeri, Kokulu Taş, Cam Şişe, Lohusa Ürünleri, Kaneviçe, Doğum Günü, Sünnet, Mevlüt, Kına, Düğün

EN ÇOK OKUNANLAR.........(Son 7 günde)

Tüm Zamanların Rekoru